Heb je ideeën hoe wij Enelogic kunnen verbeteren?

Vergelijken van perioden in de grafiek

Vergelijking van je eigen gebruik met dezelfde periode (dag/maand/jaar) als vorig jaar.
Je kunt een indicatie krijgen of je het zuiniger heb gedaan of niet. Het is natuurlijk altijd ook afhankelijk van het weer in beide periodes (wellicht temp. erbij zetten). Maar je kunt dan ook zien welke bijdrage maatregelen die je zelf thusi hebt genomen hebben aan het andere energieverbruik.

445 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
reinoudscheres shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
under review  ·  AdminTeam Enelogic (Support, Enelogic) responded  · 

Naar aanleiding van vragen over deze functie veranderen we de status toch weer naar “Ter beoordeling”. Op dit moment zit onze volledige aandacht in het maken van gepersonaliseerd notificaties. Als de gepersonaliseerde notificaties die we nu willen bouwen een heel eindje zijn gaan we weer kijken wat we dan gaan doen. Onze excuses voor deze foutieve inschatting.

26 comments

Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
Submitting...
 • David commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  ik mis dit ook, heb nu geen idee of ik het beter doe dan voorgaande periodes

 • Tom Weber commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  In het idee van de lopende jaarverbruiken zijn alle voorgaande perioden meegenomen.

 • Hans van der Mark commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Mogelijkheid om online in de grafiek van het verbruik de waardes van de periode ervoor er naast te kunnen zetten. Dus bij het jaarverbruik 2018 zie je de verbruiken per maand en daarnaast de verbruiken van dezelfde maand vorig jaar.

 • bob commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Dit mis ik ook inderdaad. Waardevolle info vergelijking. Gaat dit er komen?

 • Bo Brooklyn commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Helemaal mee eens. Om te kunnen zien of wijzigingen ook daadwerkelijk een besparing opleveren moet je weken/maanden/jaren naast elkaar leggen. Het zou ideaal zijn als je dit hier kan zien.

 • Jac Stoop commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik zou graag een vergelijk mogelijkheid willen tussen verbruik dit jaar versus vorig jaar. Dit op jaarbasis, maand of week basis.
  Gepresenteerd in een overzicht.

 • Bunny commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Eens, dit is eigenlijk functionaliteit die standaard in de betaalde versie zou moeten zitten.
  Ik zocht er naar en kon hem niet vinden (wat ik gek vond).

 • JW commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Dan zou ik ook graag specifieke maanden over de jaren heen met elkaar willen kunnen vergelijken, dus alle maanden november over zeg de laatste x jaar. Zowel de maand als de het aantal jaren moet instelbaar zijn. Dan ook graag een Gemiddelde, Minimaal en Maximaal verbruik kunnen tonen.
  Daarnaast is een soortgelijke functionaliteit voor kwartalen en of seizoenen interessant. Hoe is mijn gemiddelde verbruik in de herst 2016 in vergelijking met de herst in de laatste x jaren.
  Uiteraard zou bovenstaande gecombineert moeten kunnen worden moet de weerdata.

 • Abco commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Dagen, weken en maanden kunnen al met elkaar worden vergeleken in de verbruiksoverzichten. Graag ook de mogelijkheid toevoegen dit met de jaren te doen.
  Om het dan helemaal af te maken mogelijkheid bieden om het verbruik te corrigeren middels graaddagen zodat je je verbruik in 2016 echt kunt vergelijken met dat in 2015 en 2014. Daar heb je dit pakket immers voor ...
  Dank !

 • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Het zou mooi zijn om het verbruik van dit jaar te kunnen vergelijken met voorgaande Jaren zodat je kan zien wat de invloed is eventuele wijzigingen (bv aanbrengen isolatie, oude droger vervangen door een warmtepompdroger).

 • jan commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Is er een indicatie bekend van de implementatiedatum? Ik zou graag vergelijken met vorig jaar toen ik nog geen spoumuurisolatie had! :)

 • Maurice Berets commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik vraag me af of dit nog gerealiseerd gaat worden. Momenteel houd ik een Excel tabel bij om de verbruiksgegevens met voorgaande periodes met elkaar te vergelijken (vergelijk dag/week/maand/jaar, bijv. April 2015 t.o.v. April 2016).

 • Wiel Erens commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  De vergelijking mag ook over meerdere jaren zijn. Ik denk dat het handiger is, om de mogelijk te hebben om meerdere jaren, maanden enz. te vergelijken.

 • Leo Kortenbout commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  De vergelijking met anderen widget staat standaard ingesteld op 30 dagen. Het zou mooi zijn die dagen variabel te kunnen instellen tot bv 365 dagen. Dat geeft een mooi totaalbeeld, waardoor ook teruglevering in het jaargebruik weer zichtbaar wordt.

 • info commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik wil weten of mijn verbruik werkelijk omlaag gaat of dat er meer is opgewekt in een bepaalde periode.

 • janhein commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  dit jaar heb ik al 200 kWh extra opgewekt. maar ik hoor nog niet bij de beste 80 % zij er mensen die nog meer opgewekt hebben die dan hoger staan. of heb ik te veel extra opgewekt ?Het is toch het beste om op nul uit te komen?

← Previous 1

Feedback and Knowledge Base