Enelogic.com
-
Energie tarieven opgeven met begindatum
Door de huidige energieprijzen wordt steeds vaker het variabele tarief toegepast welke ook vaak per maand wijzigd. Het invullen van meerdere energietarieven met een Begindatum is gewenst. Bij ontvangst vooraf van je nieuwe tarief voor de volgende maand kan je die vooraf instellen en wordt dit tarief vanaf de Begindatum toegepast.
3 votes -
Percentage direct verbruikte zonne-energie
Straks, met afschaffen salderen (NL) zal het steeds interessanter worden om zo veel mogelijk opgewekte stroom zelf te gebruiken.
In een Excel houd ik percentage direct verbruikt al bij (met de som '(totaal opgewekt minus teruggeleverd aan het net is direct verbruikt) gedeeld door totaal opgewekt maal honderd is percentage').
Het is voor de gebruiker van Enelogic wel noodzakelijk dat de Youless met de S0 is aangesloten op een tussenmeter.4 votes -
Verschillende energieleveranciers voor Gas en Elektra
Nu is het slechts mogelijk om één energieleverancier in te vullen zowel voor gas als elektra. Ik stel voor om voor gas en elektra verschillende energieleveranciers te kunnen invullen.
4 votes -
Koppeling Growatt omvormer
De Growatt omvormer uploadt opbrengstdata naar server.growatt.com en deze data is online in te zien. Graag een mogelijkheid om die info in Enelogic zichtbaar te maken.
2 votes -
Uitbreiding dashboard: dagelijks verbruik + dagelijkse afname/teruglevering
Op het dashboard wordt nu voor mij persoonlijk mooi overzichtelijk weergegeven wat mijn zonnepanelen opwekken en wat mijn warmtepomp verbruikt. Naast de piekafname en pieklevering, met het actueel verbruik is dit een mooie basis. Toch mis ik iets!
Nu worden er voor het dagverbruik wat financiële getallen gegeven. Dat vind ik eigenlijk minder intressant. Ik zou graag direct kunnen zien:
wat mijn dagelijks verbruik is (echt verbruik.. dus inclusief eigen opwekking). Dit wordt nu al wel berekend, maar is alleen opvraagbaar via het 'verbruik' tabblad. Een tegel zou hier een mooie aanvulling zijn.
wat mijn netto levering/afname van de dag…
3 votes -
Label toevoegen aan verbruik
Bij verbruik zou het handig zijn als je een gedeelte kunt selecteren/markeren en daar een label aanhangen. B.v. 'wasdroger aan', 'airco aan' etc.
6 votes -
Zelf teruglevertarief kunnen aanpassen.
In België is er sinds 1 Maart geen saldering meer. Vandaag kan je bij het instellen van de kosten enkel afname tarieven ingeven, geen teruglevering. Afname kost ons +/-25ct, teruglevering brengt slechts 4 ct op. Het zou dus goed zijn mochten we ook deze tarieven kunnen ingeven. Eventueel met een checkbox saldering ja of neen, indien neen gekozen wordt zou dan de mogelijk er zijn om het teruglevertarief aan te passen.
33 votes -
warmtepomp energieverbruik uitlezen
De Alpha Innotec warmtepompen registreren zelf hun energieverbruik en die is online uit te lezen. Die info is beschikbaar zonder een aparte kWh-meter te installeren. Graag een mogelijkheid om die te importeren.
2 votes -
Dag grafiek verbeteren
De daggrafiek kan nog meer inzichten leveren met de volgende verbeteringen:
Staafdiagram ipv area chart weergave. Om makkelijker uur met uur te kunnen vergelijken. De punten in de huidige area chart (lijn diagram) zijn verwarrend. De trend is vaak hetzelfde dus een lijndiagram is niet de beste keuze.
Side-by-side vergelijking: gebruiker kiest een 2e datum. Het verbruik wordt in de staafdiagram ernaast gezet; dus per uur 2 staven.
Kleur geven aan de staaf die het hoogste verbruik heeft.
Gebruiker kan zelf een statische 'target' lijn toevoegen om makkelijk te zien in welke uren hij boven/onder deze lijn zit qua verbruik.
…
3 votes -
in het overzicht verbruik selectie op datum/termijn maken
het zou prettig zijn om in het verbruikersmenu een keuze te kunnen maken op een specifieke datum range.
Als je contract ingaat gaat dat gepaard met datum aanvang contract en einde contract. Vaak jaarcontracten met een opgegeven verwacht verbruik.
Je kunt dan in een oogopslag je verbruik zien en controleren of je nog in het verwacht verbruik zit.
Bij de jaarlijkse afrekening van je energieleverancier kun je dan ook eenvoudig controleren of het verbruik overeenkomt
22 votes -
Grafiek verbruik uitbreiden met datumkeuze t.b.v. navigatie
In de grafiek Verbruik zijn enkel pijltje vooruit/achteruit beschikbaar. Ik kan niet snel een datum, dag, week of maand invoeren. Graag een soort kalender toevoegen waarmee je direct naar een bepaalde dag, week, maand of jaar kan navigeren.
3 votes -
Voorkomen verspilling
Maak bij bestelling/levering v.d. Youless het meeleveren van voeding, usb-kabel en/of netwerk-kabel optioneel (selecteerbaar). Het voorkomt een hoop (grondstoffen en energie) verspilling, en is niet meer van deze tijd.
1 vote -
Melding& bewaking mogelijke gaslekkage
Het bleek dat sinds de laatste onderhoudsbeurt van de CV ketel, deze niet goed is teruggezet en is gaan lekken; continue 0,06m3 per uur direct de schoorsteen uit. Helaas keek in in de afgelopen periode wat minder naar mijn verbruik, maar ik zie nu inderdaad dat deze trend precies op die dag gestart is. Volgens mij moet het eenvoudig zijn een instelbare automatische waarschuwing te maken die bij zo'n lekkage een waarschuwing zou kunnen geven.
1 vote -
Vergelijken van verbruik
Het verbruik van gas en elektra zodanig grafisch presenteren zodat in een oogopslag te zien is dat je goed bezig (besparen) bent.
Na een jaar van meterstand opnemen,iedere week of maand de meterstanden vergelijken met de meterstand 52 weken of 12 maanden geleden en zodoende het jaarverbruik te bepalen.
dit
Dit noem ik het voortschrijdend jaarverbruik.De grafiek bestaat uit een horizontale X-as welke zich in het midden grafiek bevind en 52 of 12 waarden kan bevatten.
De Y-as bestaat uit een verticale lijn op de linkerkant van de grafiek en verdeling is in procenten,om te beginnen is de verdeling…667 votesEen mooie toevoeging voor het platform. Zelf zullen wij dit eerder in de vorm van een een op een vergelijking integreren om mee te beginnen.
Om deze vervolgens in de toekomst wellicht verder uit te werken.
Breng dus snel je stem uit!
-
Plaatsen van een fictieve accu in het dasboard.
Door een fictieve accu te laden met terug geleverde stroom tot deze vol is, en daarnaast een extra terug lever meter, en een verbruiks meter kan inzichtelijk gemaakt worden of een accu rendabel is.
Alle info die nu beschikbaar is geeft geen werkelijk beeld van de haalbaarheid van een accu.29 votes -
Vastzetten schaal aan de rechterkant bij verbruik.
Is het niet mogelijk om de schaal (rechts) bij verbruik, vast te zetten of als vaste waarde te maken d.m.v. een instelling. Zo kan je instellen dat b.v. 3 Kw de top van de schaal is, overal. Kom je daar ooit boven, kun je de hele schaal aanpassen.
Nu verspringt deze elke dag wat een vergelijk tussen meerdere dagen onmogelijk maakt omdat deze schaal per dag anders is.24 votesHet verbruik per gebouw is natuurlijk erg uniek. Het vastzetten van de schaal aan onze kant zou dan niet direct wenselijk zijn.
Wel is dit bijvoorbeeld interessant voor (Premium) gebruikers om zelf te beheren.
We zetten het idee op “Ter beoordeling” om meer informatie te vergaren.
^ Mark – Chief Engineering -
Meerdere SO ingangen op youless
Youlesss voorzien van meerdere SO ingangen om gelijktijdig bv zonnepanelen en warmtepomp te kunnen monitoren.
10 votes -
Bij elektra het maand totaal van eigengebruik weergeven.
Bij eigengebruik het maandtotaal onder de grafiek plaatsen. Zoals ook de totalen staan bij inname en geleverd. Nu staan alleen de dagtotalen in de grafiek zelf.
1 vote -
Blokje zelfverbruik
Zoals reeds eerder werd aangehaald is salderen in België plotsklaps afgeschaft en lijkt met interessant om een widget / blokje zelfverbruik per dag / week / maand / jaar te zien als widget.
Concreet: Je zonnepanelen hebben vandaag 20 kWh opgebracht (gemeten aan de hand van de teller) en je hebt effectief afgenomen 5kWh, 15 kWh is naar het net gevloeid. Zelfverbruik van vandaag is 25%.
6 votes -
Grafiek eigen verbruik correct maken
Uitgangspunt: eigen verbruik is het verbruik binnen eigen installatie van opgewekte elektriciteit.
Dat betekent dat er alleen sprake is van eigen verbruik als er elektriciteit wordt opgewekt, dus S0 > 0.
De huidige grafiek eigen verbruik geeft mij nu onvoldoende informatie over het daadwerkelijke eigen verbruik. Ik zou de berekening (en dus grafiek) als volgt aangepast willen zien:
als S0 = 0
dan is er geen sprake van eigen verbruik
als S0 > 0
en P1(terugleveren) kleiner dan S0
dan eigen verbruik = S0 - P1(terugleveren)
anders eigen verbruik = 0Voorbeeld1:
Zonnepanelen leveren 2500w (S0=2500).
Oven vebruikt 3000w
dan…3 votes
- Don't see your idea?