Heb je ideeën hoe wij Enelogic kunnen verbeteren?

Ophalen productie zonnepanelen uit omvormer

Wij hebben Hosola omvormers met een draadloze en een Com (RS232) interface, kan er een api gemaakt worden waardoor de opwekgegevens van de omvormers kunnen worden ingelezen? Er staan al diverse verzoeken voor aansluitingen realiseren per merk, alleen een algemene interface zou indien realiseerbaar handiger zijn. Indien gewenst kan ik data aanleveren uit de Hosola voor onderzoek naar hoe de data uit de verschillende omvormers aangeleverd wordt.

bvd.

4 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
mgdevriesnl shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
declined  ·  AdminTeam Enelogic (Support, Enelogic) responded  · 

Het maken van koppelingen met alle soorten en maten omvormers is voor ons als bedrijf onmogelijk.

Bedrijven als Solar-Log en websites als PVOutput proberen dit wel te regelen, maar dit is alleen weggelegd voor de (zeer) technische gebruiker.

Ik zet dit idee even op “Ter beoordeling” en voor de volgende zomerperiode begint gaan we hier (zoals het er nu naar uit ziet) een keuze in maken.

Het aantal geïnstalleerde zonnepanelen per jaar neemt verder in Nederland ook sterk af en het is maar de vraag of het ooit nog interessant zal worden natuurlijk in verband met het verdwijnen van subsidies en salderingssystemen en het opkomen van flexibele energieprijzen.

Niemand die het weet, maar dat maakt deze wereld ook wel erg leuk :)!

0 comments

Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
Submitting...

Feedback and Knowledge Base