Waarvoor is de YouLess energiemeter?

Vraag
Waarvoor is de YouLess energiemeter?

Antwoord
De YouLess LS120 is een universele energiemeter voor het uitlezen van slimme meters (via de P1 poort), tussenmeters (via de S0 poort) en traditionele energiemeters met bijvoorbeeld draaischijf of pulslampje.

De YouLess stuurt iedere minuut een update naar je energieplatform en hierdoor heb je dus live inzicht in je verbruik of in je opwekking.
De YouLess kan slechts 1 meter tegelijkertijd uitlezen behalve als je een slimme meter uitleest via de P1 poort en een tussenmeter via de S0 poort, dit is de enige combinatie die wel tegelijkertijd kan.

Voorbeeld aansluiting slimme meter (via P1 poort) en tussenmeter (via S0 poort)

Beschikbare aansluitingen / lampjes op de YouLess
  • Voeding (5.0 Volt DC via een USB mini-B), spanning uit het stopcontact
  • LAN aansluiting (RJ45), ook wel ethernetaansluiting genoemd, voor de kabel naar je router
  • Status LED, aan dit groene lampje kan je de status aflezen
  • Pulssensor, voor het uitlezen van draaischijfmeters en pulslamp meters
  • P1 poort aansluiting (RJ11), voor de kabel naar je slimme meter
  • S0 poort aansluiting (via groene terminal block), voor de kabel naar de S0 poort van je tussenmeter

Voorbeeld uitlezing zonnepanelen

Voorbeeld uitlezing draaischijfmeter