Gasmeter "wakker" maken

De slimme gasmeter communiceert niet met de slimme elektriciteitsmeter. Hoe koppel ik de gasmeter met de elektriciteitsmeter?

Het kan voorkomen dat de slimme gasmeter nog niet is gekoppeld aan de slimme elektriciteitsmeter. Je kan op de volgende manieren zien dat de meters nog niet zijn gekoppeld:
  • Als het gasverbruik niet zichtbaar is op een verbruiksmonitor.
  • Als de gasmeter niet op afstand uit te lezen is.
Bekijk hieronder hoe je de meters kan koppelen. Kies de meter die je in huis hebt.

Beschrijving voor een Landis + Gyr meter

1. Druk één keer kort op de rode knop om het scherm te activeren.
  2. Druk nog een keer op de rode knop en houd deze 8 seconden ingedrukt.
  3. Op het scherm wordt nu install en daarna '>>>' getoond. De gasmeter is dan wakker.
Zie je '>>>' niet op het scherm verschijnen?
Dan is de koppeling niet gelukt. Herhaal dan de stappen opnieuw. Let erop, dat de informatie op het scherm van de gasmeter volledig is verdwenen voordat je de stappen herhaalt.

Beschrijving voor een Itron meter

1. Druk één keer kort op de rode knop om het scherm te activeren. Je ziet dan rechtsonder in het scherm één of twee pijlen.
  2. Druk nog een keer op de rode knop en houd deze 8 seconden ingedrukt.
  3. Op het scherm gaat nu de bovenste pijl 60 seconden aan en vervolgens 60 seconden uit. Dit ‘knipperen’ betekent dat de gasmeter is gekoppeld aan de elektriciteitsmeter.
Hoe weet ik of het koppelen is gelukt?
Zodra de bovenste pijl 60 seconde aan en 60 seconde uit is gegaan, is het koppelen gelukt. Als dit niet het geval is, herhaal dan de stappen. Let erop dat de informatie op het scherm van de gasmeter volledig is verdwenen voordat je de stappen herhaalt.

Beschrijving voor een Elster meter

1. Druk één keer kort op de grijze knop om het scherm te activeren.
  2. Druk nog een keer op de grijze knop en houd deze 8 seconden ingedrukt.
  3. Op het scherm wordt nu 'install' weergegeven. De gasmeter is nu gekoppeld aan de elektriciteitsmeter.
Zie je 'Install' niet op het scherm verschijnen?
Dan is de koppeling niet gelukt. Herhaal dan de stappen opnieuw. Let erop, dat de informatie op het scherm van de gasmeter volledig is verdwenen voordat je de stappen herhaalt.