Kunnen jullie mijn omvormer uitlezen?

Ik wil mijn omvormer uitlezen via Enelogic, kan dat?

Enelogic & derde partijen

We krijgen via de support steeds vaker de graag of we een koppeling met derde partijen zouden willen opstellen waardoor het samenvoegen van diverse databronnen te realiseren is. Aangezien we in hart en nieren techneuten zijn, zouden we hele dagen niets liever doen dan dit soort technische hoogstandjes te creëren. Maar gedurende ons Enelogic avontuur, hebben we ervaren dat het hebben van een focus toch wel essentieel is. Daarom hebben we destijds besloten om ons te blijven richten waar we goed in zijn, namelijk het ontwikkelen van een fantastisch platform.

Ondertussen hebben we in de ideeënbox al meerdere ideeën ontvangen omtrent een koppeling met derde partijen. Alle ideeën omtrent verbetering van ons platform zijn welkom en door middel van onze ideeënbox, kunnen we dan ook perfect peilen waar behoefte aan is. Als er een idee betreffende een koppeling met derde partij in de ideeënbox staat en deze veel stemmen heeft gekregen, dan zullen we dit uiteraard wel in overweging nemen.

Onderstaand willen we jullie wat meer inzicht bieden in onze argumentatie voor onze focus op het ontwikkelen van software te houden.

Kosten en baten.

Het opzetten van een koppeling met een 3e partij (ongeacht welke data deze voorziet) brengt vaak het een en ander aan kosten met zich mee. Zo moet er een koppeling opgezet worden door een developer welke de systemen met elkaar laat praten. Vaak vragen deze partijen ook nog een x bedrag per x aantal aanvragen tot data. Of zetten een limiet in voor gratis gebruikers en als je over dit limiet gaat, moet je diep in de buidel tasten.

Wij zien er om die redenen geen noodzaak in om een koppeling voor bijvoorbeeld 50 van onze gebruikers op te zetten. De te maken kosten wegen voor ons niet op tegen de baten. Om die reden bieden wij de Youless LS120 + een tussenmeter aan welke het mogelijk maakt om bijvoorbeeld je PV installatie te koppelen met ons platform. Dit is dan ook een universele en bewezen oplossing.

1001 verschillende partijen.

Ondertussen zijn er al vele omvormer/paneel producenten begonnen maar ook gestopt. Als wij voor elke partij, die al niet meer bestaat, een koppeling op hadden moeten zetten/aan moeten bieden, waren wij meer bezig geweest met deze koppelingen voor enkele gebruikers, dan het ontwikkelen van een mooi platform.

Wat en hoe?

Wij werken met echte meterstanden, deze worden door je slimme meter (of live uitlezer) naar ons platform gestuurd, dit kan je zelf ook zien door de data te exporteren.

Ervaring heeft ons geleerd dat een hardware leverancier niet altijd de beste kijk heeft op het software gedeelte. Het kan goed zijn dat deze een x waarde opslaat, welke voor ons kant noch wal raakt. Dit brengt weer een extra dimensie in het programmeerwerk met zich mee omdat het omgerekend moet worden door de code naar een vertaalbare meterstand.

Is dat geen vinkje dan?

Was het maar zo’n feestje. Geloof ons, dan hadden wij met elke mogelijke partij al een koppeling voor jullie opgezet.

Helaas is het geen kwestie van een vinkje en voila, er komt een hoop bij kijken. Inventariseren wat de systemen doen, hoe wordt data opgeslagen, is deze beschikbaar, kan dit vertaald worden naar ons systeem, het ontwikkelen van de code, testen, aanpassen, nog meer testen, nog meer aanpassen, problemen van gebruikers inventariseren en verhelpen, aanpassen…

Ga zo maar door, het einde is op een gegeven moment zoek en dan ben je nog maar een partij welke een koppeling heeft met 1001 andere partijen. Wij onderscheiden ons dan liever door hetgeen waar we goed in zijn uitstekend te presenteren, namelijk het inzicht bieden in je energiehuishouden. Hopelijk is het door middel van dit blogbericht wat duidelijker waarom we destijds besloten hebben om te focussen op waar we het beste in zijn, het opzetten van een fantastisch energieplatform.

Gelijke vragen:

• Solaredge uitlezen
  • SMA uitlezen
  • Omvormer koppelen
  • Sunnyboy uitlezen