Enelogic firmware voor de YouLess LS110

LET OP! Dit artikel is alleen voor de verouderde YouLess LS110 en dus NIET voor de YouLess LS120.

Vraag
De gasmeter uitlezing werkt niet optimaal, kan de YouLess ook geoptimaliseerd worden voor het uitlezen van gasmeters? OF Hoe kan ik mijn YouLess, die ik niet heb gekocht bij Enelogic ook uitlezen via het Enelogic platform?

Antwoord
Voor een optimale uitlezing van je gasmeter moet je een andere firmware versie op de YouLess zetten, zodat deze kan communiceren met ons platform. Alle instellingen en data in de YouLess blijven behouden na het laden van een nieuwe firmware.

Indien de YouLess al met een andere energiemanager gekoppeld was, wordt het aanbevolen om deze oude koppeling vanuit de 'Upload' pagina voor het flashen van de firmware te ontkoppelen.

Download hier de firmware voor het uitlezen van elektrameters.
Download hier de firmware voor het uitlezen van gasmeters.

De stappen voor het installeren van de nieuwe firmware (via Windows):
  1. Haal het eventuele wachtwoord van je YouLess af.
  2. Ontkoppel de eventuele koppeling met een andere energiepartner via de "Upload" pagina.
  3. Zorg dat je de YouLess via zijn IP adres kan benaderen.
  4. Voer het programma uit.
  5. Herstart de YouLess, ga opnieuw naar zijn IP adres.
  6. Ga naar het menu "Upload" en koppel de meter aan het Enelogic platform.
  7. Binnen enkele minuten zou je nu data moeten ontvangen (vernieuwen van de pagina is aan te raden als het niet goed werkt).
Of bekijk de screencast op YouTube hoe het flashen precies werkt.

LET OP! Dit artikel is alleen voor de verouderde YouLess LS110 en dus NIET voor de YouLess LS120.