Nieuwe meters gekregen, wat nu?

Vraag
Mijn slimme meter is of wordt vervangen door de netbeheerder, wat moet ik nu doen?

Antwoord
Het kan inderdaad voorkomen dat de netbeheerder je slimme meter vervangt door een nieuwe versie of bij technische problemen zoals condens. Hieronder lees je wat je dan precies moet doen. De grafiek zal trouwens wel even moeilijkheden hebben, omdat de nieuwe slimme meter weer vanaf 0 begint. Sommige berekeningen zullen daarom tijdelijk niet meer werken.

Slimme meter uitlezing via de netbeheerder
Als je je slimme meter uitleest via de netbeheerder kan het tot wel 2 weken duren voor de nieuwe slimme meter weer werkt.

De nieuwe slimme meter heeft natuurlijk ook een nieuwe Metercode. Vanaf het moment dat we data ontvangen van de nieuwe meter krijg je direct een e-mail van ons waarin we je vragen om de nieuwe Metercode in te voeren. Het enige wat je dus moet doen is:
 1. Controleer in het Mijn account menu en dan onderdeel Beveiliging of je e-mail adres klopt (anders komt de e-mail nooit aan)
 2. Wacht op onze e-mail met het onderwerp "Notificatie - Je slimme meter code is gewijzigd"
 3. Voer de nieuwe Metercode in
 4. Binnen 15 minuten krijgen je een reactie of de Metercode is goedgekeurd
 5. Gefeliciteerd, de uitlezing van de nieuwe meter is geactiveerd!
Heb je na 2 weken nog geen e-mail gehad? Neem dan even contact op met de netbeheerder of de activatie van de nieuwe slimme meter toch goed is verlopen.

Slimme meter uitlezing via de P1 poort
Als de slimme meter wordt uitgelezen door middel van de Youless LS120 moet je normaal gezien ook niets doen. Als het goed is, herkent de Youless LS120 automatisch de nieuwe meters en gaat de uitlezing vanzelf door. Het kan voorkomen dat de slimme meter nog niet is ingesteld door de netbeheerder, hierdoor kunnen vreemde dingen gebeuren. Bijvoorbeeld de tijd kan niet goed ingesteld zijn of de laag- / normaaltarieven werken niet.

Heb je 2 weken na installatiedatum nog steeds problemen? Neem dan even contact op met de netbeheerder.

Keywords / Gelijkwaardige vragen
 • Er is vandaag een nieuwe kWh en m3 meter geplaatst. Moeten jullie daar nog het een en ander aan informatie van ontvangen?
 • Indien slimme meter is vervangen moet denk ik de nieuwe slimme meter code worden doorgegeven?
 • Doordat ze de software van de slimme meter niet kunnen oplossen krijgen we binnenkort een nieuwe slimme meter en een gasmeter. Moet ik dit opnieuw aanmelden bij u of loopt dit gewoon door met de nieuwe standen? 
 • Mijn slimme meter is vervangen voor een ander type slimme meter (3fase) kaifa meter. Zie niets meer op Enelogic, welke procedure moet ik volgen om dit weer goed te krijgen? Ik heb ook een p1 uitlezen / p1 uitlezer.
 • Vanwege een piepend geluid zal vandaag onze slimme meter worden vervangen door een andere meter. Ik heem aan dat u niet automatisch ook de nieuwe meter voor ons gaat uitlezen, Hoe kunnen we dit bij u doorgeven?
 • Er zijn nieuwe meters geïnstalleerd, wat nu?

Feedback and Knowledge Base