Leeg scherm

Helaas wil het soms wel eens voorkomen dat het platform als een leeg scherm in beeld komt.
Hier hebben wij momenteel (10-2019) nog geen duidelijke oplossing voor kunnen vinden.
Gelukkig zijn er enkele gebruikers geweest welke hun bevindingen en oplossingen, die voor hun werken, hebben gedeeld met ons.

Je browser

De meest voorkomende oplossing is het proberen in een andere browser.
Bijvoorbeeld Mozilla Firefox, Google Chrome of Opera. Vaak heeft het te maken met een verouderde browser waarvoor wij geen ondersteuning meer bieden. Het kan dus ook goed zijn dat je al gebruik maakt van een van deze browser en alsnog een leeg wit scherm te zien krijgt. In dat geval willen wij je adviseren je browser eerst eens up te daten. Kan dit bijvoorbeeld niet doordat je besturingssysteem te oud is, zal je alsnog een van de alternatieve browsers moeten proberen.

Je ad blocker / cookie blocker

Om alle irritante reclames en cookies tegen te gaan op het internet heb je natuurlijk een blocker geïnstalleerd in je browser ( wie niet ;) ). Helaas wil het wel eens voorkomen dat deze een fout positief geven, het beste kan je daarom Enelogic toevoegen aan de whitelist of deze helemaal uitschakelen voor onze website.
Het zou ook goed kunnen zijn dat je dit op je iPad / iPhone (of je smartphone) in de instellingen hebt geblokkeerd. Het zou dan goed kunnen zijn dat als je deze blokkade opheft, dat het wel naar behoren werkt.

Voor iPad / iPhone kan je in dit artikel het hoofdstuk “Cookies blokkeren” raadplegen om het in te schakelen, uitschakelen is natuurlijk de omgekeerde volgorde. https://support.apple.com/nl-nl/HT201265

Voor Android smartphones is dit per browser afhankelijk. Vaak tref je dit terug onder de instellingen van je browser in je smartphone. Deze instellingen zijn makkelijk te raadplegen door de browser op te starten en links of rechts bovenin op de 3 puntjes te klikken en te kiezen voor instellingen. Meestal zit het hierna onder het kopje “Privacy” verstopt.

De cookies verwijderen

Het is bijna cliché, maar ja de cookies eens verwijderen wil wel eens helpen. Hiermee wordt je automatisch uitgelogt op het platform en dien je dus opnieuw in te loggen. Nu begrijpen wij dat dit soms wat lastig is, hieronder tref je een aantal mogelijke oplossingen.

iPad / iPhonehttps://support.apple.com/nl-nl/HT201265
Android smartphonehttps://www.lifewire.com/how-to-clear-cookies-android-4175541
Mozilla Firefoxhttps://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-verwijderen-gegevens-wissen-websites-opgeslagen
Google Chromehttps://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl
Safarihttps://support.apple.com/nl-nl/guide/safari/sfri11471/mac

Andere mogelijkheden?

Ben je zelf nog andere oplossingen tegengekomen en staan ze nog niet in ons artikel?
Stuur dan snel een mailtje naar support@enelogic.com, dan voegen wij je oplossing toe.

Relevante vragen

• Blanco scherm
  • Geen dashboard
  • Leeg dashboard
  • Geen beeld