Skip to content

Andere uitlezers gebruiken in Enelogic

Heb je een Nsure of Qbox?
Hieronder leggen wij wat meer uit over de mogelijkheden.

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of het mogelijk is om een andere live uitlezer dan de Youless LS110 / LS120 te koppelen aan het platform. Hier kunnen wij kort antwoord op geven in de vorm van nee, maar dat brengt natuurlijk ook geen verduidelijking met zich mee.

Omdat de Youless is immers een bewezen stuk hardware als we kijken naar de prestaties van het voorgaande model, om die reden blijven wij bij het bieden van ondersteuning hiervoor en niet voor andere hardware. De LS110 functioneert immers al 8 jaar feilloos (still going strong) en dit is dan ook zeker het streven om het minimaal te evenaren bij de LS120.

Daarbij stopt de ondersteuning van deze producten niet voor niets vanuit hun eigen achterban. Waarom zouden wij deze dan wel gaan ondersteunen? Een partij als Qurrent of Essent maakt deze keuze bewust en wij kiezen er dan ook bewust voor om hier geen ondersteuning voor te bieden.

Ik heb een Qbox van Qurrent, wat kan ik hiermee?

Het is mogelijk om de tussenmeter/energiemeter, de Eltako WSZ12DE-32A, welke vaak bij de Qbox geïnstalleerd werd uit te lezen middels een Youless LS120. De Youless wordt middels de S0 poort aangesloten op deze tussenmeter en stuurt zijn standen op zijn tijd door naar ons platform.

Daarnaast kan je deze Youless ook aansluiten op de P1 poort van je slimme meter. Middels deze weg krijg je ook live inzicht in je verbruik en als de tussenmeter op je PV installatie aangesloten zit, ook in je interne verbruik.

Wij hebben verder geen intentie tot ondersteuning te leveren voor de Qbox van Qurrent.

Meer over de Youless?
https://enelogic.com/nl/prijzen/slimme-meter-live-uitlezen

Ik heb een Nsure energielezer van Essent, wat kan ik hiermee?

Voor de Nsure energielezer bieden wij geen ondersteuning in het platform. Dit komt doordat deze door en voor Essent ontwikkeld is. Hij is dan ook alleen te gebruiken met een account van Essent niet dus niet met ons platform te verbinden, ook al zouden wij dit aan willen bieden.

Zoals eerder vermeld, zelf hebben wij veel meer vertrouwen in de Youless en dus ook geen intentie om ondersteuning te leveren voor de Nsure van Essent.

Meer over de Youless?
https://enelogic.com/nl/prijzen/slimme-meter-live-uitlezen

Feedback and Knowledge Base