Skip to content

Berekening besparing klopt niet

Vraag
De “besparing” gaat uit van de standaard tarieven van de 3 grote aanbieders. Ik wissel regelmatig van leverancier en/of contract en de standaard tarieven betaal ik dus al vele jaren niet meer.
Waarom baseren jullie de besparingen niet op de prijzen in mijn Gebouwprofiel?

Antwoord
We begrijpen je vraag.

De besparing laten zien in vergelijking met het huidige contract blijkt erg moeilijk te zijn (daarom dat we er vanaf zijn gestapt).
Het probleem is dat we ten eerste historische contracten vaak niet meer kunnen ophalen, van de meeste contracten is online zelfs niets meer terug te vinden. En dan hebben we het nog niet eens over het werk wat het kost om alles te inventariseren.

Dan komen we bij de huidige prijzen in het Gebouwprofiel. Uit onze analyses blijkt (jammer genoeg) dat maar een klein deel (van de toch relatief technische gebruikers) het voor elkaar krijgt om de juiste prijzen in te voeren. De ene doet het zonder energiebelasting de ander met, zonder btw en met btw, of sommigen pakken alleen de energiebelasting. En dan wordt de heffingskorting ook nog eens vaak vergeten enz. enz.

Dit alles heeft ons doen te besluiten om de huidige besparingsberekening op basis van de 3 grote aanbieders aan te houden.

Feedback and Knowledge Base