Heb je ideeën hoe wij Enelogic kunnen verbeteren?

Netto verbruik lijn in de grafiek

In de Maand- en Jaargrafiek tonen of er netto gebruik of levering is (netto positieve dag of negatieve dag), door middel van kleuren of een netto lijn. Deze waarde is gelijk aan de totaalwaarde die getoond wordt als je over de dag of maand zweeft, maar het zou mooi zijn als je die in een oogopslag kunt zien.

43 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
rick shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

5 comments

Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
Submitting...
 • Leo Plugge commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Een nogal complexe uitleg. Voor mij is het volgende voldoende:
  Zet in de E-grafiek "Jaar" boven iedere kolom het netto verbruik (Afname-Levering) en trek een lijn tussen die punten, vergelijkbaar met de lijn voor het gemiddelde verbruik.

  Ik moet nu per kolom met de muis controleren wat per maand mijn verbruik is om het te vergelijken met het gemiddelde, dat is niet handig.

 • Rudie commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik mis nettoverbruik in 1 oogopslag Nu wordt verbruik en levering in eenzelfde grafiek weergegeven (teruglevering zou een beter woord zijn). + en - op een zelfde dag. Liefst zou ik een grafiek willen zien waarin verbruik minus teruglevering is te zien. Zie je in 1 oogopslag over de dagen waarin je verbruik hoger is dan je teruglevering of juist de teruglevering. Doel is dat je alleen maar dagen wilt hebben dat je teruglevering hoger is dan je verbruik. Misschien zelf nog zuiniger worden of extra zonnepanelen plaatsen. Een overzicht van nettoverbruik kan je hier meer zich op geven hoe goed je bezig bent.

 • Edwin Brugman commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Omdat mijn netto-verbruik mede beinvloed wordt door de opbrengsten van mijn zonnepanelen, zou ik het fijn vinden als er in het staafdiagram ook een netto verbruikslijn geprojecteerd kon worden. Eventueel met een vinkje aan/uitschakelbaar. En kan ik de data van mijn zonnepanelen ook importeren in Enelogic? Dus achteraf, met een CSV-bestand?
  Vr.gr. Edwin Brugman

 • Leo Plugge commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Een lijn voor het gemiddeld persoonlijk verbruik per jaar is voldoende, naast de lijn voor het groepsgemiddeld. Nu kun je niet in een oogopslag zien of jouw gemiddelde zich anders beweegt.

Feedback and Knowledge Base