Auto schalende / vaste verticale as (y-as)
De verticale schaal van de graphieken wisselt nu. voor browsen over dagen is dit verwarrend. Misschien is het mogelijk om deze vast te zetten of op auto stand?
In verband met het opschonen van de ideeënbox, hebben wij dit verzoek gesloten. Dit betekent niet direct dat het idee niet meegenomen wordt in de nieuwe versie van Enelogic.
Heb je nog geniale ideeën die niet in de ideeënbox staan, maak dan een nieuw idee aan.
-
Marthijn Everts schreef
De temperatuurschaal/-as (linkerkant) is steeds anders, aangepast aan hoogste en laagste temperatuur in die week. Is het mogelijk om bij in ieder geval bij graaddagen de schaal altijd dezelfde waarden te geven?
Want nu is het lijntje van gasverbruik In de grafiek zelf, soms even hoog als die van de graaddagen, terwijl het getal aan de as anders is. Het geeft een vertekend beeld. -
cgrol schreef
Bij het bekijken van bv de maand-verbruiksgrafieken verandert steeds de kolomas-waarde. Maak een knop voor keuze tussen statische of dynamische waarden.
-
A.W.J. Blankesteyn schreef
Waarom "ter beoordeling? Een zwevende schgaal is voor vergelijkende grafieken nooit verstandig en in officiele stukken eigenlijk niet eens toegestaan vanwege de fouten die er door kunnen ontstaan.
Ze worden nog al eens gebruikt om een opinie "te sturen" en dat lijkt me hier zeker niet de bedoeling.
Dus , ook van mijn kant graag z.s.m. mogelijk maken. -
Ee Paashuis schreef
Een goed idee, zelf de waarde van de Y as vasttellen, visueel sterker en intuïtiever.
-
In "Verbruik“ page the graph (y-axis) always fits to the specific usage of that day.
For example: Normally my heat pump needs maximum 11 kW. Sometimes there are peaks (up to 30 kW) that I don’t need to know. For example I would choose a maximum of 12 kW and the more will cut off. Do you think it would be possible to scale the graph like the customer want? I think in some cases it would be easier to compare different days, months or so.
^Response from a German user
-
Ee Paashuis schreef
Ik ben het helemaal eens: zelf de schaal van de y-as op een waarde zetten. Dat maakt vergelijken veel eenvoudiger.
-
Maarten schreef
Per dag is de Y-as telkens anders, afhankelijk van piekverbruik en pieklevering op die dag. Om meerdere dagen goed met elkaar te kunnen vergelijken, is het handig als de hoogste waarde van de y-as wordt bepaald door het piekverbruik en -levering binnen een periode van meerdere dagen of weken.
-
anoniem schreef
Helemaal met voorgaande reacties eens.
Suggestie : maakt het mogelijk 2 of 3 dagen te vergelijken in 1 grafiek
maar beter is een vaste schaal.
Erg vervelend dat dit nog niet in de planning staat. -
Arjan Witziers schreef
Jammer dat dit niet op de korte termijn planning staat, de aanpassing lijkt met nl niet erg ingrijpend en wel heel handig als je van verschillende dagen het verbruik wilt vergelijken.
Door het automatisch aanpassen van de assen lijkt het verbruik op een dag met laag verbruik net zo groot als een dag met een hoog verbruik -
Cees Mulder schreef
Helemaal mee eens - Assen werken nu contra-intuïtief. Zou handiger zijn als vaste as instelling mogelijk is.
-
Leo Plugge schreef
Helemaal eens. Nu werkt de grafiek tegenintuitief: lage waardes worden opgeblazen en hoge waardes worden geminimaliseerd.
De opzet is eenvouwdig: neem het maximum van een periode, tel daar een marge bij op, en dat is dan de maximale Y-waarde, ook voor de volgende periode. Tot er een nieuw maximum wordt bereikt. -
anoniem schreef
Zeer goed idee, het vergelijken wordt nu bemoeilijkt. Stel dat er voor een bepaalde dag toch een grotere schaal nodig is, laat dan de standaard stappen er ook instaan en niet gelijk de stappen vergroten.
-
Arjan Witziers schreef
ik zou ook graag willen dat de Y-as instelbaar wordt tussen "auto" zoals het nu is en zelf een stand kunnen kiezen die dan niet veranderd als je tussen dagen heen en weer scrolt.
Nu lijkt een dag met een heel laag verbruik veel op een dag met hoog verbruik omdat de as automatisch wordt aangepast. Het is juist de bedoeling dat het lage verbruik opvalt omdat je naar de verschillen kijkt tussen de dagen. als je een dag met laag verbruik verder/beter wilt bekijken kun je altijd nog inzoomen