Heb je ideeën hoe wij Enelogic kunnen verbeteren?

warmtepomp

Wij hebben een lucht water warmtepomp. Het zou mooi zijn als er op het dashboard rekening mee gehouden wordt. Helemaal mooi zou zijn als er ook iets met graaddagen gedaan wordt. Nu staan wij te boek als energievreters.

200 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Sign in with: Facebook Google
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
ronald den shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
under review  ·  AdminTeam Enelogic (Support, Enelogic) responded  · 

Dit is een steeds populairder iets, hier zullen we een passende oplossing voor moeten bedenken en implementeren.

Op dit moment zetten we het item op “Ter beoordeling”.

Mocht je als mede gebruiker hier oren naar hebben, breng dan direct je stem uit!

16 comments

Sign in
(thinking…)
Sign in with: Facebook Google
Signed in as (Sign out)
Submitting...
 • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  mijn warmtepomp is 1 april geïnstalleerd (geen grap), zonnepanelen liggen er al 10 jaar maar wordt uitgebreid per 30 april maar ik kan hier dus niks mee in het lijstje elektra en gas??

 • Jacques Visser commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik heb ook een warmtepomp en zonnecellen, waarmee het dashboard helemaal scheef wordt getrokken. Ik ben niet de enige blijkbaar. Waarom worden zonnecellen en warmtepomp niet opgenomen in het lijstje van elektra en gas???

 • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Op het dashboard van Enelogic staan velden van "zonnepanelen niet aangemeld" en "Warmtepomp niet aangemeld" is het mogelijk om de zonnepanelen en warmtepomp te registreren.

 • J.W. van der Leeuw commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik heb een brine warmtepomp en ben veel minder afhankelijk van de buiten temperatuur. Daarnaast draait de pomp in de zomer voor passieve koeling.
  Ik denk dat het niet eenvoudig is om met een paar simpele maatregelen toch een goede vergelijking te kunnen maken.

 • Wim Berkhof commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ja graag !. Inmiddels heb ik zonnepanelen, zonnecollectoren èn warmtepomp.
  Daarom ben ik zelf over gegaan op 'megajoule / graaddag' als indicatie voor energieverbruik.

  Was "vroeger" ruim 40 MJ/graaddag, vorig jaar 22.

 • Bas Rutjes commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Temperatuur en graaddagen lijken alleen beschikbaar voor de gas meter, dit zou ook bij Electra beschikbaar moeten zijn voor diegenen onder ons met een warmtepomp.

 • Teus van der Stelt commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik zou ook graag weerdata in combinatie met het elektriciteitsgebruik willen zien, omdat ik alleen elektriciteit heb (zonnecellen + warmtepomp) en geen gasmeter. En is dit ook niet de toekomst, huizen zonder aardgas?

 • Jan Jansen of Lorkeers commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Er tegenwoordig steeds meer mensen met een (split) warmtepomp en een gas aansluiting. Dus beide. Mijn elektra verbruik is dan in de winter ook veel hoger dan de gemiddelde woning in mijn categorie

 • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ik heb ook een WP. Wel met een eigen kWh meter en zelfs een warmtehoeveelheids-meter. Zou mooi zijn als die systemen gekoppeld zouden kunnen worden.

 • AdminTeam Enelogic (Support, Enelogic) commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Bedankt voor je reactie Jeroen! Gelukkig wordt het hebben van een (werkende) gasmeter automatisch geregistreerd en word je hierdoor in een groep geplaatst met of zonder gasmeter. Hopelijk heb je iets aan onze terugkoppeling.

 • Jeroen Visser commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Het lijkt me niet zo moeilijk om in het profiel toe te voegen gas-aansluiting ja/nee. Zonder zo'n gegeven is vergelijken met "soortgelijke woningen" onzinnig, in ieder geval geen aanleiding om een premium abonnement te nemen.

 • Rob Meerwijk commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Ons elektriciteitsverbruik is sterk gekoppeld aan de buitentemperatuur aangezien we een warmtepompsysteem hebben. Nu is er alleen een blokje beschikbaar voor de koppeling tussen gasverbruik en temperatuur. Ik zou dat ook graag voor elektriciteit zien.

 • Marco commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Wij hebben een energie nul woning waarbij we geen gas aansluiting hebben maar een split warmte pomp. Deze werkt op elektriciteit en het altijd aan verbruik van de woning is nu erg hoog in het overzicht. Verder wordt er vergeleken met anderen die een elektriciteit en gasaansluiting hebben. Vergelijken op kosten is natuurlijk een goede maatstaf hoe duur je uit bent, maar geeft dus weinig input in hoe je het doet ten opzichte van anderen in de vergelijkbare energieopstelling.

Feedback and Knowledge Base