Heb je ideeën hoe wij Enelogic kunnen verbeteren?

Gemiddelde leeftijd / gezinssamenstelling vragen in Gebouwprofiel

Als de leeftijd hoger wordt gaat de behoefte aan warmte ook omhoog. Dus ga de leeftijd ook gebruiken en een pijl datum is pensioen leeftijd dan ben je vaker thuis. dit alles met elkaar geeft een hoger gas verbruik dan gemiddeld.

Voorstel voor nieuwe groepen (of iets soortgelijks):
- Jonge alleenstaande
- Jong paar zonder kinderen
- Gezin met alleen jonge kinderen
- Gezin met jonge en oude kinderen
- Gezin met alleen oude kinderen
- Middelbaar paar zonder kinderen
- Ouder paar zonder kinderen
- Middelbare alleenstaande
- Oudere alleenstaande

30 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
Anonymous shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
under review  ·  AdminTeam Enelogic (Support, Enelogic) responded  · 

Een zeer praktisch en herkenbaar idee, hartelijk bedankt voor de toevoeging!

De statistieken zullen we hier op korte termijn niet op gaan aanpassen, omdat we onze Gebouwgroepen net hebben geoptimaliseerd.

Maar we nemen dit zeker mee in de volgende versie en gaan er misschien voor kiezen om deze vraag alvast in te bouwen om deze data te verzamelen. Als we de Gebouwgroepen dan aanpassen, kunnen we direct de data gebruiken om je statistieken te verbeteren.

5 comments

Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
Submitting...
 • G.J. Snoek commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Uitstekend idee, Ben zelf ook met pension en we zijn vooral op bepaalde dagen (wo & do) uithuizig, ivm vrijwilligerswerk. Op andere dagen in de week veelal thuis, zo zou structureel detailinzicht in leefpatroon ontstaan. Ook seizoensinvloeden vermelden? Ouderen hebben vooral in winter de thermostaat vaak stevig opgeschroefd i.p.v. warmere kleding of een trui in huis aandoen.

 • René van Wijk commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Aan het gebouwprofiel toevoegen een indicator voor de mate waarin men op werkdagen al dan niet thuis is; bijvoorbeeld leeftijdscategorie 65+/pensioen

 • Evert Maurer commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Dat wordt uitzoeken al die profielen... maar wel nodig...

  Als oudere heb je zaken aan staan die je niet iedere nacht uitzet (nodig op moment dat) en omdat er tegenwoordig veel meer zaken zijn die je 24 uur nodig hebt je telefoon via je Internet provider's modem (dus altijd aan) je telefoon zelf draadloos (dus altijd 24 aan) etc... heb een hele lijst gemaakt en schrok een beetje van de hoeveelheid / aantal apparaten die je niet helemaal stroomloos wilt zetten...Dus Altijd Aan berekening meenemen in de profielen

  Wonen overgenomen vanuit WiKi
  Tegenwoordig geldt in Noordwest-Europa een woontemperatuur van rond de 20°-22°Celsius als normaal. Ouderen kiezen doorgaans een wat hogere temperatuur. Milieu- en financiële overwegingen spelen een rol bij de voorkeur voor lagere temperaturen.

  Evert Maurer

 • Ilse Smit commented  ·   ·  Flag as inappropriate

  Wat mij wel mogelijk lijkt is (evt op een aparte pagina) wat gemiddelde verbruikscijfers voor een jaar te melden zoals bv Nibud of CBS dat doet. Dit dan eventueel gecorrigeerd of aangepast aan jullie eigen bevindingen en bovenstaande voorbeeld. Als gebruiker kun je dan toch zien of je nog een beetje in de pas loopt. Update van zo'n pagina 1x per jaar? En, het grote voordeel: je hoeft Enelogic niet te verlaten om te Googlen hoe het ook alweer zit. Dat is klantenbinding.

Feedback and Knowledge Base